Jedz mało i chudnij

Opublikowany: Autor: admin
618380864-images1.jpg

Zrównoważona
dieta znaczy konsumowanie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w we
właściwych ilościach. 40 procent diety
powinny stanowić warzywa. W
dobrej diecie muszą
być pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i szeroka gama warzyw. Nie może w niej
brakować szparagów i szpinaku. Najlepiej
gotowanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez dużej ilości przypraw. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe należy jeść raz lub dwa razy na siedem dni. Cukier można konsumować od
czasu do czasu, czyli niezwyklerzadko,
bo nie jest to element niezbędny w pokarmach codziennych.Jadanie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy głodni i organizm nie
gromadzi kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Codzienne spożywanie prowadzi do skutecznego
gubienia kalorii. Porcje jedzenia powinny być małe –
jedząc niewiele możemy czuć się syci,
naukowcy tego dowiedli. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
na pewno jest wystarczające. Oleje
roślinne i oliwa są wyjątkowo
dobre dla zdrowia. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadadobry dla diety tłuszcz, więc
trzeba je niezbędnie włączyć do
zbilansowanej diety. Należy
konsumować składniki jak najmniej
przetworzone, bo tylko takie są bardzo zdrowe,zawierają to, co najlepsze. Warto zrezygnować z potraw oferowanych
w puszkach i słoikach, bo są one praktycznie bezwartościowe. Produkty muszą być pierwszorzędnej
jakości, bo tylko wysoka standardgwarantuje smaczne i zdrowe jedzenie.

tekst dostepny na stronie : tadalis

kamagra tanio