Z czego wynikają kłopoty z erekcją?

Opublikowany: Autor: admin



Ważnym
elementem mającym wpływ na potencję jest
właściwe odżywianie.
Dobra dieta jest w stanie wpłynąć
na nie tylko poziom potencji, lecz
też płodność. Zwróćmy na początku
uwagę na to, co tracimy podczas
ejakulacji. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
wtedy do dosyć
istotnych ubytków selenu.
Łatwo go unormować jedząc
niektóre ryby, wybrane orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Inny tak samo
ważny biopierwiastek w naszej diecie to cynk, który odpowiedzialny jest za
przyswajanie testosteronu, ten z kolei
pobudza popęd
seksualny. Podczas
picia alkoholu czy
palenia papierosów spada poziom cynku,
lecz szybko można go zwiększyć
przez potrawy strączkowe, niektóre
ryby, mięso, żółtka jaj czy
ostrygi.
Niezwykle
ważnym składnikiem jest także
arginina, stanowiąca 80 procent
spermy. Arginina powiększa
produkcję spermy i zwiększa czas
życia plemników. Składnik ten bierze udział
także w procesie chemicznym
zmiany w tlenek azotu, przez co naczynia krwionośne poddają się
rozkurczeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich produktach
jak czekolada, wołowina, orzechy
nerkowca, makrela, orzechy, słonecznik czy indyk.
Należy zwrócić
także uwagę na witaminy, głównie na witaminę E, jaka jest
określana witaminą płodności.
Spotkamy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, nasionach pszenicy oraz
razowym pieczywie. Jeszcze jedna witamina to
beta-karoten, jaka działa na
poprawne działanie
hormonów. Jeżeli chcemy
unormować jego niedobory skorzystajmy z marchewki, szpinaku, dyni czy batatów.


tekst dostepny na
stronie-



viagra

kamagra



Kategorie: new